Ściereczki antybakteryjne wilgotne można stosować w przemyśle spożywczym. Są trójwarstwowe, o bardzo dobrej jakości. Płyn nawilżający posiada właciowości antybakteryjne. Po ich zastosowaniu w przeciągu 10 sekund jest uszkodliwionych 99,99% bakterii (patogeny chorobotwórcze, bakterie, grzyby, E-coli, salmonella, listeria, gronkowiec złocisty, wirus grypy H1N1). Ściereczki były testowane dermatologicznie. Ściereczki są wystrzymałe zarówno suche jak i mokre, są odporne na działanie rozpuszczalników, toksycznych substancji, mają miękką powierzchnię, która się nierozwłóknia, nie zostawia śladów ani nie barwi. Jednorazowego użytku. Dzięki perforacji chusteczki można łatwo oderwać i natychmiast użyć. Ściereczki antybakteryjne HC VU04 przeznaczone są do mycia i dezynfekcji: - gładkich powierzchni - powierzchni roboczych, narzędzi, powierzchni ze stali nierdzewnej, zlewozmywaków, umywalek, toalet, produktów, półproduktów i powierzchn, lodówek, frytownic, kuchenek, kranów, klamek i urządzeń sterujących. Nadaje się do czyszczenia rąk. Są jednorazowego użytku w przemyśle spożywczym, gastronomii, szkolnych kuchniach i stołówkach, w placówkach opieki zdrowotnej (nie służą do dezynfekcji narzędzi medycznych) Po otworzeniu pudełka należy je następnie szczelnie zamknąć aby zapobiec wysychaniu ściereczek. Należy chronić oczy. Przy kontakcie z okiem należy je niezwłocznie umyć pod bieżącą wodą. Zaleca się stosowanie ściereczek w rękawicach ochronnych. Po użyciu należy umyć ręce wodą. Należy je chronić przed dziećmi.